Kopi Luwak

Då var det äntligen provsmakat! Blev dock lite besviken. Hade kanske inte trott att det skulle vara det bästa kaffet som någonsin runnit ner i min hals men hade ändå hoppats på något mer. Kaffet var absolut inte dåligt, smakade inte illa, de var bara inget extra. Nu är jag inte den som är superduktig på att känna och urskilja olika smaker men att just detta kaffet skulle fått någon extra smak av exymer i kattens mage vetefan. Det rann på lite väll snabbt trots att jag ställt kvarnen väldigt lågt, men inte så snabbt att det skulle göra någon större skillnad om det gick lite långsammare. Har nu även fått hem min takeawaymugg från keepcup och är väldigt nöjd. Fick först en för stor så de skickade mig senare en mindre som lättare glider under spoutsen på espressomaskinen. Det är skönt att ha en när man åker iväg i bilen eller liknande.
 
 
 

Magiskt gott kaffe från Rwanda

Fick hem några nya espressosorter i Måndags. Äntligen! Det gamla som låg i kvarnen sist smakade inget vidare. Men vilken överskning när jag provade det ekologiska J&N´s Rwanda Gatsninga Farm, väldigt gott! Tror nog att det blev min nya favorit och gled upp på förstaplatsen före 5estaten. Väldigt lätt att jobba med också, även om du inte får till rätt tid på extrationen så ser det bra ut i koppen. Jag kör ju hellre mina skott för långsamt än för snabbt. Men jag tror att jag använder lite för färskt kaffe då jag får lite pulserande kaffesnören ner från spoutsen ner i koppen, det kan rinna på bra först för att sedan stanna upp och droppa och sedan rinna på igen. Men så länge det smakar bra så lägger jag inte mer fokus på det, men det är klart att man försöker justera lite efter varje skott för att slutligen få till den perfekta koppen:) Det är svårt när man byter kaffesort efter bara några koppar. Kan tänka mig att det är lättare på cafen där det ligger samma bönor i samma kvarn hela tiden. Provade även ett espressokaffe från Mauro och blev faktiskt besviken. Det smakar ungefär som när jag gjorde halvtaffliga försök till att göra espresso på min gamla 500-kronorsmaskin med färdigmalet kaffe från ICA. Jag fick till tiden någorlunda på Mauron men gillar den inte helt enkelt, kanske är ett orättvist betyg, kanske finns de som älskar det. Fick även hem de omtalade bajskaffet och återkommer vid provsmakningen.
 
 
 
 
 
 

Fair trade organic espresso

Har varit sjuk ett tag och inte orkat uppdatera, men här kommer iallafall en ny film. Creman försvann lite innan jag filmade ner i koppen. Alltid lite krångligare när man skall göra film:)
 
 

RSS 2.0